Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljen vizualni identitet 'Dubrovačkih ljetnikovaca'

Vizualni identitet projekta 'Dubrovački ljetnikovci', koji za cilj ima revitalizaciju dubrovačkih ljetnikovaca, predstavljen je 16. veljače predstavnicima Grada Dubrovnika, tvrtke Dubrovačka baština d.o.o. i Zavoda za obnovu Dubrovnika, voditeljima i naručiteljima projekta. Projekt su predstavili predstavnici izrađivača, nagrađivanog dizajnerskog studija Rašić+Vrabec.
vrijeme: 16.02.2022. -
mjesto: Dubrovnik
Budući interpretacijski centar posvećen znamenitom Dubrovčaninu, velikom hrvatskom matematičaru i znanstveniku, bit će smješten u ljetnikovcu Gučetić, podignutom u Rijeci dubrovačkoj u 16. stoljeću. Cilj smještanja Interpretacijskog centra Ruđera Boškovića u ovo zdanje jest revitalizacija ljetnikovca kao društveno-kulturnog centra Rijeke Dubrovačke koji će prvenstveno biti namijenjen građanima i lokalnoj zajednici. Ljetnikovac i interpretacijski centar istovremeno će biti dostupni i turistima te će doprinijeti diverzifikaciji i disperziji ponude.

Ovaj ljetnikovac, kao i drugi objekti ladanjske arhitekture u vlasništvu Grada Dubrovnika - Restić i Bozdari zahtijevaju potpunu rekonstrukciju i adaptaciju, za što će se tražiti sredstva iz dostupnih fondova Europske unije.

Tijekom 2022. godine za ljetnikovac Gučetić-Lazarević planirano je dovršenje glavnog i izvedbenog projekta kako bi se mogao prijaviti na financiranje putem EU fondova. Također, tijekom ove godine planirana je i izrada idejnog projekta za rekonstrukciju ljetnikovca Bozdari-Škaprlenda.  (Grad Dubrovnik)

Fotogalerija →


Foto: Grad Dubrovnik