Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljen roman 'Zadnja stanica Vinkovci' novinara Željka Draženovića

U okviru 31. Festivala glumca, koji se održava u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u ponedjeljak, 13. svibnja, je u Otoku predstavljen roman 'Zadnja stanica Vinkovci' vinkovačkog novinara i dopisnika Hine Željka Draženovića.
vrijeme: 13.05.2024. -
mjesto: Vinkovci
url: https://festivalglumca.hr/

„Ovo je moj prvi roman koji je posvećen Vinkovcima, a zapravo se radi o vinkovačkom ljubavnom romanu. U romanu se govori o dvoje mladih ljudi tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća kada on odlazi na odsluženje vojnog roka, a ona ostaje u Vinkovcima. Nakon niza nesporazuma i nevjera njih dvoje pronalaze razloga da nastave zajedno živjeti“, rekao je Draženović.
 
Kazao je i kako je taj njegov roman i posveta Gradu Vinkovcima jer osim pisama dvoje mladih ljudi, koja su autentična, donosi i novinske tekstove kako su se Vinkovci razvijali 60-ih godina. Isto tako taj ljubavni roman je i posveta građanima Vinkovaca tih godina koji su se i tada borili s ratnom neimaštinom. Draženović je posebno zahvalio Vinkovčanki Anici Hađinac prema čijem liku i životnoj priči je i napisan roman.
 
Urednica knjige Lilijana Radobuljac kazala je kako ju je iznenadio rukopis kada ga je dobila ali i kako je raduje činjenica da roman donosi i neke povijesne činjenice koje prikazuju Vinkovce tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća.
 
„Vinkovci su svakako zaslužili jedan takav roman. Autor je u roman unio i profesiju novinara te je uspio napisati roman koji je posveta Vinkovcima tih godina“, rekla je Radobuljac.
 
Prije romana „Zadnja stanica Vinkovci“ Draženović je napisao i knjigu pod nazivom „Vinkovci grad kakav pamtimo“, a koji je govori o gradu tijekom 60-ih i 70-ih godina. U pripremi je i njegova treća knjiga u kojoj se govori o manifestaciji Vinkovačke jeseni. (Hina)