Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljen projekt 'Progledaj srcem online'

Projekt Udruge Ime dobrote 'Progledaj srcem online' djeci i mladima do 25 godina želi osvijestiti važnost razvoja talenata i pokazati kako se kroz kulturu i umjetnost može pridonositi društvu. Program obuhvaća 'online' panele, radionice, koncerte, izložbe i druženja sa stručnjacima i umjetnicima iz područja glazbe, glume, slikarstva, kiparstva, umjetnosti i kulture.
vrijeme: 16.09.2021. -
url: https://psonline.laudato.hr/
Glavni je cilj projekta povećanje socijalne uključenosti osoba mlađih od 25 godina sudjelovanjem u mrežnim kulturno-umjetničkim aktivnostima. Projekt traje godinu dana, a uključuje tridesettri besplatne umjetničke i kulturne aktivnosti za šezdeset djece i mladih do 25 godina. Prve radionice počinju 20. rujna 2021. Projekt je osmislila i razradila predsjednica Udruga 'Ime dobrote' Ksenija Abramović. 
Progledaj srcem online ukupno iznosi 455  tisuća kuna, od čega je iznos EU potpore 387 tisuća kuna. Bespovratna sredstva u iznosu od 15 posto projekta osigurana su iz državnog proračuna Republike Hrvatske.
Projekt podržava Ministarstvo kulture i medija RH u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava 'Umjetnost i kultura online'.