Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljen projekt 'Dubrovnik na dlanu' namijenjen osobama s oštećenim vidom

Projekt 'Dubrovnik na dlanu', kojim se dubrovačke kulturne znamenitosti prilagođavaju osobama oštećenog vida, predstavljen je 19. ožujka 2022. u dubrovačkoj Gradskoj vijećnici.
vrijeme: 19.03.2022. -
url: https://up2date.hr/dubrovnik-na-dlanu/
Cilj projekta je prilagoditi znamenitosti hrvatske kulturne baštine osobama oštećenog vida kako bi stekle dodatno znanje i kako bi razumjele različite stilove gradnje, različita povijesna razdoblja, različite utjecaje te da bi se u konačnici uključile u kulturni život zajednice. Stoga je u Velikoj vijećnici prisutnima kao dio projekta predstavljeno osam reljefnih prikaza dubrovačkih znamenitosti namijenjenih upravo osobama s oštećenim vidom.

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić u svom je izlaganju pohvalila kreativnu inicijativu osmišljenu na svojstven način, čime se osobama s invaliditetom pruža mogućnost doživljavanja turističkih i lokalnih atrakcija. „Realizacija ovog projekta namijenjenog osobama oštećenog vida jedna je sjajna i kvalitetna priča koji su poduprli Centar UP2DATE i Udruga „Poseban prijatelj“. Gradska uprava Dubrovnika zaista jako puno truda ulaže u podizanje kvalitete života osoba s invaliditetom, nastojeći ih uključiti u brojne životne segmente. To nas iznimno raduje i nastavit ćemo pružati podršku Udrugama i projektima, koji imaju za cilj uključiti osobe s invaliditetom, gdje će onda oni moći izraziti svoje ideje i interese“, istaknula je zamjenica gradonačelnika. Osim zamjenice Tepšić svoje zadovoljstvo projektom kojim se dodatno osnažuje status osoba s invaliditetom izrazile su voditeljica projekta Gordana Glibo i predsjednica Udruge “Poseban prijatelj“ Dženita Lazarević.

Ukupna vrijednost projekta "Dubrovnik na dlanu" je sto tisuća kuna, a provodi ga Centar UP2DATE iz Zagreba u partnerstvu s Udrugom za savjetovanje, edukaciju i pomoć roditeljima djece s posebnim potrebama "Poseban prijatelj" iz Dubrovnika, uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Izvor: Grad Dubrovnik