Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljen program 58. Tjedna kajkavske kulture

Otvorenje 58. Tjedna kajkavske kulture bit će u nedjelju, 3. rujna, a veliko finale u subotu, 9. rujna, kada manifestacija tradicionalno završava izvedbom novih skladbi na kajkavskom pod nazivom 'Večer novih popevki', rečeno je u ponedjeljak prilikom predstavljanja programa.
vrijeme: 03.09.2023. - 09.09.2023.
mjesto: Krapina
url: https://kajkavske-popevke.hr/

U Tjednu kajkavske kulture „Krapina 2023." imamo od zabavnih do umjetničkih programa, izložbi i recitala do koncerata, znanstvenih skupova i Festivala kajkavskih popevki. Svatko može naći nešto za sebe, pa i sportaši koji mogu posjetiti sportske sadržaje, rekao je gradonačelnik Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović.
 
Umjetnički ravnatelj Festivala kajkavskih popevki, Siniša Leopold najavio je da će se kroz retrospektivnu večer izvesti 40-ak pjesama, kako bi se svi zajedno prisjetili brojnih uspješnih popevki.
 
Završna večer predstavit će 23 nove popevke, a nastupit će Matija Cvek, Hrvoje Hegedušić, Adam Končić i brojni drugi izvođači koji iz godine u godinu stižu na naš festival, rekao je Leopold.
 
Tjedan kajkavske kulture nudi pregršt glazbenih koncerata, a najveće glazbene poslastice rezervirane su za glavni gradski Trg Ljudevita Gaja, gdje 7. rujna nastupa Maja Šuput, 8. rujna Petar Grašo i 9. rujna Psihomodo pop.
 
Također, u četvrtak, 7. rujna, bit će otvorenje Zagorskog gospodarskog zbora, koji je središnje okupljanje gospodarstvenika i poduzetnika na sjeveru Hrvatske. 

Opširnije: Predstavljen bogat program Tjedna kajkavske kulture Krapina 2023.

Izvor: Hina i Grad Krapina