Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje zbirke priča 'Biber 03' u Šibeniku

Razgovor povodom objavljivanja zbirke priča s trećeg natječaja ’Biber’ održat će se u Gradskoj knjižnici ’Juraj Šižgorić’ u Šibeniku u ponedjeljak, 20. rujna, od 18,30 sati.
vrijeme: 20.09.2021. -
mjesto: Šibenik
url: https://biber.nenasilje.org/

U razgovoru će sudjelovati Lejla Kalamujić, Ante Storić, Tamara Kovačević i za Biber tim Ivana Franović. Razgovor će voditi Emir Imamović Pirke.
 
Biber je natječaj za kratku, angažiranu priču na albanskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom, makedonskom i srpskom jeziku. Organizira ga tim Biber Centra za nenasilnu akciju iz Sarajeva i Beograda.
 
Treći natječaj Biber raspisan je u siječnju 2019. godine. Na natječaj su stigle 464 priče. U žiriju su bili Rumena Bužarovska, Lejla Kalamujić i Shkelzen Maliqi.
 
Prvu nagradu dobila je priča Glava Monike Herceg, drugu nagradu dobila je priča Lito Ante Storića, a treću nagradu priča Mačetom ćeš me, mačetom ću te Tamare Kovačević. U zbirci su i priče autora/ica: Abida Jarića, Afrima Demirija, Aide Šečić Nezirević, Anete Petruševske, Bese Kalaje, Bojana Todorovića, Bojane Babić, Dimitrija Bukvića, Dragane Ranđelović, Ernada Osmića, Gabrijela Delića, Gordane Stojanoske, Imera Topanice, Isidore Petrović, Luize Bouharaouae, Manje Veličkovske, Maria Merdžana, Milane Gajović, Nikole Petrovića, Slađane Nine Perković, Stefana Slavkovića i Tihane Gambiraže.
 
Zbirka se u PDF i Kindle izdanju može naći na stranici https://biber.nenasilje.org.