Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje zbirke pjesama Snježane Radetić 'Privilegija leta'

Uoči Međunarodnog dana poezije, u ponedjeljak, 20. ožujka, u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Pula bit će predstavljena zbirka poezije Snježane Radetić 'Privilegija leta'. Ova zbirka pjesama, u izdanju Biakove iz Zagreba, donosi poeziju izraslu kroz propitivanja o vlastitom biću i potragama, padovima i letovima, o dosezima ljubavi.
vrijeme: 20.03.2023. -
mjesto: Pula
url: https://www.gkc-pula.hr/hr/

Program počinje u 18 sati, a sudjelovat će novinarka i književna kritičarka Vanesa Begić, autorica Snježana Radetić i grafička urednica Dea Curić.
 
Zbirka pjesama Snježane Radetić Privilegija leta u izdanju Biakove iz Zagreba. Poezija izrasla kroz propitivanja o vlastitom biću i potragama, padovima i letovima, o dosezima ljubavi. Urednica zbirke, književnica Darija Žilić, određuje ju kao poeziju "koja govori o potrazi za vlastitim glasom, identitetom, o strasti i ljubavi, odnosu prema voljenom, o složenim obiteljskim odnosima. A prije svega to je poezija o biću žene koja se posve otvara, daje svoju utrobu, svoje srce čitateljima". Nadahnuta grafička oprema Dee Curić oslikava poetiku zbirke.
 
Urednica zbirke, književnica Darija Žilić, određuje je kao poeziju „koja govori o potrazi za vlastitim glasom, identitetom, o strasti i ljubavi, odnosu prema voljenom, o složenim obiteljskim odnosima“. Nadahnuta grafička oprema Dee Curić oslikava poetiku zbirke.
 
Snježana Radetić rođena je 1964. u Puli. Nakon osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja u Poreču, upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu, smjer jugoslavistike i dodiplomski studij bibliotekarstva. Po završetku studija od 1990. radi kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti u porečkoj srednjoj školi. Od 2017. vodi ustanovu u kulturi i cjeloživotnom obrazovanju. Pjesme su joj objavljene u Dometima, na portalima Čovjek-časopis i Astronaut.ba. Svojim je pjesmama 2021. i 2022. godine dospjela u finale Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. U listopadu 2022. objavljuje svoju prvu zbirku pjesama 'Privilegija leta'.