Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara

Povodom otvorenog javnog savjetovanja o nacrtu novog Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, Ministarstvo kulture i medija RH zajedno s Udruženjem hrvatskih arhitekata i Hrvatskom komorom arhitekata organizira okrugli stol arhitekata i konzervatora namijenjen stručnoj javnosti, koji će se održati u ponedjeljak 4. prosinca u Zagrebu.
vrijeme: 04.12.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://min-kulture.gov.hr/

Cilj je novog zakona preciznije definirati i urediti sva postupanja koja se odnose na projektiranje i ishođenje dozvola u kontekstu provođenje mjera zaštite kulturne baštine. Riječ je o zakonskom okviru koji će biti jasan, precizan i osuvremenjen, usklađen s potrebnim izmjenama u provođenju mjera zaštite kulturnih dobara, u kontekstu klimatskih promjena, energetske krize i ostalih rizika.

Uz ministricu kulture i medija dr. sc. Ninu Obuljen Koržinek, nacrt Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara predstaviti će ravnatelj Uprave za zaštitu kulturne baštine Tomislav Petrinec, nakon čega je predviđena rasprava za koju se očekuje da potakne struku na podnošenje prijedloga u e-savjetovanje.

Očekuje se odaziv stručnjaka kontinentalne Hrvatske, jer će se drugi okrugli stol s istom temom organizirati 8. prosinca 2023. u Splitu.
Detaljnije→