Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje romana 'Sama' Ivane Šojat

Naklada Ljevak najavljuje predstavljanje romana 'Sama' Ivane Šojat koje će se održati u četvrtak, 22. rujna, s početkom u 18,30 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.
vrijeme: 22.09.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.ljevak.hr/

O knjizi će, uz autoricu Ivanu Šojat, govoriti književnica i kritičarka Darija Žilić te urednica Nives Tomašević, dok će razgovor moderirati novinarka Karmela Devčić. Izabrane ulomke iz knjige čitati glumica Nera Stipičević.
 
Ivana Šojat, nagrađivana autorica više romana, u svojim se knjigama ne boji suočiti s najaktualnijim i najizraženijim društvenim anomalijama i problemima, analizirajući ih i adresirajući izravno i bez ustezanja.
 
Roman 'Sama' je izrazito oštar i društveno kritičan tekst koji nastoji otvoriti žensku perspektivu kada su u pitanju teme poput sretnog zajedništva i izvanbračnih odnosa, iskrenosti, pritiska majčinstva, samoće i straha od usamljenosti. Uz pojedine autobiografske elemente, Ivana Šojat u ovom romanu bez ustezanja ponire ispod kože i progovara o nekim od najčešćih strahova kod ljudi srednjih godina.