Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje publikacije: 'Izmisliti prostor: fragmentarna mapa (inovativnih) suvremenih kulturnih i umjetničkih praksi u Istri nakon 2000.'

Udruga Metamedij ovog petka, 16. veljače u 19 sati organizira predstavljanje publikacije 'Izmisliti prostor: fragmentarna mapa (inovativnih) suvremenih kulturnih i umjetničkih praksi u Istri nakon 2000.' u galeriji Novo u Puli.
vrijeme: 16.02.2024. -
mjesto: Pula

Publikacija je rezultat istoimenog projekta koji je od 2020. godine provodila udruga Metamedij u suradnji s kustosicom Brankom Benčić, a koji je nastojao mapirati umjetničke pozicije, inicijative i manifestacije u području suvremene umjetnosti u Istri tijekom prvog desetljeća 2000-ih. Publikacija tako obuhvaća tekstove stručnih suradnica Branke Benčić i Miljenke Buljević te tekstove nastale na temelju intervjua s Jericom Ziherl, Robertom Paulettom, Davorom Klimanom, Mladenom Lučićem, Elvisom Lenićem, Alenom Floričićem, Dariom Sošićem, Tinom Širec Džodan, Alenom Sinkauzom, Brankom Benčić, Matijom Debeljuhom, Marinom Jurcanom i Markom Vojnićem.
 
Na predstavljanju će govoriti Branka Benčić, Matija Debeljuh, Marino Jurcan, Mladen Lučić, Robert Pauletta i Tina Širec Džodan u formi moderiranog razgovora.