Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje projekta Nova generacija konzervatorskih podloga: Unaprjeđenje sustava upravljanja zaštićenim kulturno-povijesnim cjelinama

Ministarstvo kulture i medija pozvalo je predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave i predstavnike šire stručne javnosti na predstavljanje metodologije izrade konzervatorskih podloga nove generacije s ciljem što većeg odaziva stručnjaka na natječaj za izrađivače podloga koji će Ministarstvo objaviti do drugog kvartala 2023. godine.
vrijeme: 20.01.2023. -
url: https://min-kulture.gov.hr/
Predmet nabave bit će izrada konzervatorskih podloga za minimalno 60 kulturno-povijesnih cjelina gradskih obilježja što uključuje najvrijednije jezgre povijesnih gradova u Republici Hrvatskoj. Stručnjacima iz područja graditeljske baštine otvara se prilika sudjelovanja u reformi postojećeg sustava i doprinos stvaranju novog okvira za upravljanje zaštićenim kulturno-povijesnim cjelinama.
U okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. (NPOO) Ministarstvo kulture i medija provodi investiciju „Uspostava digitalne infrastrukture i usluga javne uprave izradom sustava konzervatorskih podloga“ (C2.2. R3-I1), koja obuhvaća izradu konzervatorskih podloga za najmanje 60 kulturno-povijesnih cjelina gradskih obilježja te uspostavu informacijskog sustava za e-Konzervatorske podloge povezane s postojećim e-uslugama (e-Građani, ISPU Informacijski sustav prostornog uređenja).
Detaljnije