Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje nove knjige Marijane Perinić 'Sve što su mi prešutjeli o muškarcima i ženama'

Predstavljanje nove, pete knjige, spisateljice i voditeljice Marijane Perinić, 'Sve što su mi prešutjeli o muškarcima i ženama' će se održati u srijedu, 12. lipnja, u 20 sati, u klubu hrvatskih glazbenika Sax! (Palmotićeva 22, Zagreb).
vrijeme: 12.06.2024. -
mjesto: Zagreb

Dolazak na predstavljanje su potvrdila brojna eminentna lica iz javnog života: Mirko Fodor, Sanja Vejnović, Zoran Šprajc, Zdenka Kovačiček, dr.Natko Beck, Ana Brdarić Boljat, Renata Končić Minea, Stjepan Božić, Ivana Plechinger, Sanja Doležal, Daria Lorenci Flatz, Jelena Perčin, Lana Barić, Filip Vidović, Tomislav Jelinčić, Mirela Holy, Hrvoje Rupčić, Nikola Plečko, Sanja Pilić, Maja Vučić, Alis Marić, Jelena Orešković, Neven Ciganović, Željko Vela i Robert Mareković.
 
O knjizi

Nakon zamijećenih uspjeha u stand up comedy nastupima i imitaciji bivše predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović te četiri rasprodane knjige, Marijana Perinić, spisateljica, voditeljica i komičarka objavila je novu, petu knjigu, introspektivan, lako čitljiv i duhovit vodič kroz partnerske odnose Sve što su mi prešutjeli o muškarcima i ženama.

Kako naslov knjige sugerira, Marijana je pišući knjigu o muškarcima, ženama, vezama, prijateljstvima ali i o nama, Hrvatima pisala o vlastitim iskustvima, te o iskustvima svojih prijatelja, poznanika, kolega, roditelja, baka i djedova, o iskustvima generacija onih prije nas koja su utkana u nesvjesno tkivo partnerskih odnosa i prijateljstava koje stvaramo u vlastitim životima.

Autorica u ovoj knjizi kolumni, modificiranih u svevremenske i više generacijske priče donosi ne samo svoj pogled na muško-ženske odnose, već i poglede iz „suprotnog tabora“, poglede muškaraca i žena na suprotan spol i partnerske odnose. Time mlađim generacijama nudi pitak i zabavan vodič za snalaženje u vječno nemirnom, bolnom i slatkom polju zavođenja, udvaranja, ljubljena i gubljenja, a onima svoje generacije ili starijima podsjetnik da odnose s partnerima i prijateljima treba njegovati i da kraj, dok ne dođe onaj vječni, ne znači baš nužno kraj.

Pisane izravno i duhovito, priče će podsjetiti žene da postoji samo jedan trenutak kada će biti dobre gotovo svima, ali da je taj trenutak baš onaj koji nikako ne treba čekati, muškarce na razliku između pravog frajera i papka, oba spola na kavalirštinu te razliku između uvažavanja tekovina feminizma naspram nedostatka bontona… Priče će čitatelja podsjetiti na važnost autentičnosti i samoprihvaćanja, motivirajući ga da živi vlastitu istinu, ali i da ovu knjigu drži nadohvat ruke za one loše ili nevoljke dane kada mu doza humora zatreba baš koliko i podsjećanje da upravo proživljava tek još jednu lekciju zvanu ljudskost ili život.

Nakon tri romana i zbirke kratkih priča sa stand up comedy nastupa, Marijana Perinić u knjizi Sve što su mi prešutjeli o muškarcima i ženama  piše o ženama i muškarcima, nepremostivim i premostivim razlikama među njima, o njihovim sličnostima, muško-ženskim prijateljstvima, o prekidima, poslu, ljubavi prema sebi, ljubavi prema navikama nas Hrvata, začinivši svaku cjelinu većom ili manjom mjericom duhovitosti, koja joj je donijela prepoznatljivost u medijima, rasprodane knjige i nastupe.

Tajana Obradović, urednica knjige
 
O autorici
 
Marijana Perinić radi kao spisateljica, kolumnistica, voditeljica, komičarka, imitatorica, menadžerica i turistički vodič, zbog čega su je mediji proglasili najsvestranijom Hrvaticom.
U svijet stand-up komedije ušla je 2007. godine. Iza sebe ima više od 600 nastupa u hrvatskim klubovima te brojna gostovanja diljem regije i svijeta. Pokrenula je prvi tematski stand-up comedy show u regiji o muško-ženskim odnosima Štiklom u mozak, loptom u dupe, a vrhunac komičarske karijere joj je imitacija bivše predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Prije 12 godina osmislila je talk-show Ženska priča, u kojem s gostima tematizira važna pitanja i aktualnosti vezane za žene, promovirajući tako snagu ženske solidarnosti i međusobne podrške. Sav prihod od ulaznica na show donira se za Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

Dodatno je autorica i voditeljica dviju televizijskih emisija. Perilica je emisija u kojoj Marijana putuje Hrvatskom i „pere” poznate javne osobe u gradovima u kojima žive ili su odrasli, dok je Introspekcija emisija o osobnom razvoju i međuljudskim odnosima, s ciljem boljeg poznavanja čovjeka. Završila je četverogodišnji program osobnog razvoja u školi „Integral Personal Development“, a trenutačno je u statusu edukantice integralne-tjelesne psihoterapije.
Iza sebe ima četiri objavljene knjige: Gore ne može, zbirku šaljivih priča sa stand up comedy nastupa, te tri romana: Šaka suza, vrića smija, Jesi online? i Raskrižje.

S objavljenim knjigama održala je promocije u sklopu turneje po Hrvatskoj u više od 50 gradova. Sve četiri knjige zabilježile su veliko zanimanje publike i medija, a čeka li ista sudbina i novu, petu knjigu, najbolje će procijeniti njezina vjerna