Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje nove knjige Dražena Bunjevca ‘Iz mikeškog kuta'

U Zavičajnom društvu Virovitičana u Zagrebu, u srijedu, 15. rujna, u 19 sati, bit će predstavljena knjiga 'Iz mikeškog kuta' autora Dražena Bunjevca.
vrijeme: 15.09.2021. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/Zavicajno.drustvo.Viroviticana.u.Zagrebu

Nova knjiga Dražena Bunjevca '' Iz mikeškog kuta'' zbirka je kolumni koje je pisao za Virovitički list od 2015. do 2018. godine. Sadrži osamdesetak objavljenih i dvadesetak neobjavljenih kolumni. Tematski priče bilježe i promišljaju svakodnevne događaje u gradu.
 
Knjiga je objavljena povodom 120 godina novinarstva u Virovitici. Nakladnik je Ogranak Matice hrvatske u Virovitici a sunakladnik je Informativni centar Virovitica.
 
Knjiga 'Iz mikeškog kuta' druga je knjiga autora Dražena Bunjevca koja se bavi istraživanjem i opisivanjem tradicionalne kulturne baštine Virovitičkog kraja. Flanerskim lutanjem po gradu, zapisivanjima sjećanja i čuvanjem tradicionalnog zavičajnog 'mikeškog' govora autor postaje kroničar jednog vremena koje nestaje.
 
Na predstavljanju knjige sudjeluje i urednica Virovitičkog lista Marija Lovrenc. Ona će predstaviti projekte koji se bave čuvanjem i promoviranjem mikeškog govora, kao nematerijalne kulturne baštine Virovitičkog kraja.