Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje nove edukativne igre 'MMSU karte'

Muzej moderne i suvremene umjetnosti predstavit će 18. svibnja novi projekt - edukativne karte za aktivan posjet muzeju. Podijeljene u deset različitih kategorija, karte s kratkim uvodom u pojedini pojam, postavljenim pitanjima i pripadajućom ilustracijom, potiču posjetitelje na razmišljanje, zamišljanje, analizu i raspravu o muzejskim, izložbenim i temama vezanim uz umjetnička djela.
vrijeme: 18.05.2023. -
mjesto: Rijeka
url: https://mmsu.hr/

MMSU karte za aktivan posjet muzeju nastale su u suradnji s kustosom i muzejskim pedagogom Markusom Waitschacherom, odnosno u suradnji s Odjelom za edukaciju Neue Galerie Graz, Universalmuseum Joanneum. Waitschacher je za vrijeme boravka u riječkoj Kamov rezidenciji, predložio da se za potrebe edukativnog muzejskog programa, prenamjene, i novim sadržajem nadopune, edukativne karte koje je s kolegama razvio u Grazu.
Karte su se pokazale kao vrijedan alat, koji se može koristiti samostalno ili fleksibilno uklopiti u radionice i vodstva.

MMSU karte su nastale uz podršku Grada Rijeke i Kulturnog odjela Regije Štajerske, koji je uz produkciju karata, putem rezidencijalne mreže STYRIA-ARTIST-IN-RESIDENCE, financirao boravak kustosa u rezidenciji.

Izvor/opširnije:
https://mmsu.hr/dogadaji/medunarodni-dan-muzeja-u-mmsu-dobrodosli/