Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje najboljih studentskih videouradaka na temu deepfake sadržaja

U utorak 23. siječnja, s početkom u 11 sati, u Salonu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku održat će se proglašenje i predstavljanje najboljih studentskih kratkih videouradaka (filmića) usmjerenih na temu računalno generiranih deepfake sadržaja.
vrijeme: 23.01.2024. -
mjesto: Osijek
url: http://www.uaos.unios.hr/

Izbor najboljih studentskih videouradaka petu godinu zaredom proveden je u suradnji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Agencije za elektroničke medije i nacionalnoga internetskog portala medijskapismenost.hr. Podsjetimo, početkom 2020. u istoj suradnji proglašeni su najbolji studentski videoradovi na teme govora mržnje i elektroničkoga zlostavljanja, početkom 2021. na temu (dez)infodemije u medijima i javnosti, početkom 2022. na temu internetskih trolova, a početkom 2023. na temu internetskih prijevara.

Studenti završne, 2. godine diplomskog studija na Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije, kao praktičan zadatak u okviru kolegija Propaganda u medijskoj kulturi, osmišljavali su, snimali i montirali videouratke na navedenu aktualnu temu, a potom ih je ocijenilo i bodovalo peteročlano stručno povjerenstvo. Rezultate ovoga izbora u utorak, 23. siječnja, uživo će objaviti troje od petoro članova povjerenstva: Robert Tomljenović, zamjenik ravnatelja Agencije za elektroničke medije; Ana Dokler, urednica portala medijskapismenost.hr te Tomislav Levak, predavač na ovom kolegiju i Odsjeku Akademije. Tom prigodom najboljim studentima bit će uručene prigodne nagrade.

Odmah nakon proglašenja i predstavljanja, s početkom oko 11:45, bit će održano kraće gostujuće predavanje, u okviru kojega će Ana Dokler i Robert Tomljenović studentima govoriti o aktualnim temama iz područja medijske pismenosti.