Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje monografije o Mirjani Bohanec Vidović u Zagrebu

Predstavljanje monografije 'Mirjana Bohanec Vidović – hrvatska operna prvakinja, diplomatkinja i filmska glumica', nakladnika Tonimir d.o.o. i sunakladnika Ogranka Matice hrvatske Varaždin i HNK u Varaždinu, održat će se u nedjelju, 24. listopada 2021. u 11 sati, u foajeu zagrebačkog HNK-a.
vrijeme: 24.10.2021. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.hnk.hr/
Primadona Mirjana Bohanec Vidović, zavidne operne karijere u HNK u Zagrebu i Europi bila je hrvatski ataše za kulturu u Veleposlanstvu u Beču, generalna konzultantica RH u Hamburgu, glumila u nekoliko hrvatskih filmova od kojih je najpoznatiji Tko pjeva zlo ne misli i osnivačica je Zaklade za mlade operne pjevače.
Na promociji monografije govorit će autori tekstova iz monografije: dr.sc. Hrvojka Mihanović Salopek, dr.sc. Iva Hraste Sočo, filmski kritičar Nenad Polimac, a moderator će biti Karolina Lisak Vidović. Uvodnu riječ održat će intendantica zagrebačkog HNK Dubravka Vrgoč.
U glazbenom dijelu pjevat će Emilia Rukavina i Darija Auguštan, stipendistice nagrađene nagradom Mirjana Bohanec koja se dodjeljuje kao poticaj mladim pjevačima Muzičke akademije za daljnje usavršavanje i pomoć na njihovom životnom putu.
HNK Zagreb