Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje komunikacijske knjige 'Avantura u novoj zemlji'

Predstavljanje komunikacijske knjige 'Avantura u novoj zemlji', vrijednog alata koji će djeci obitelji raseljenih iz ratom zahvaćene Ukrajine pomoći u svladavanju jezične barijere, održat će se u ponedjeljak, 28. studenog, s početkom u 17 sati, u prostoru Dječjeg odjela Knjižnice Vladimir Nazor u Zagrebu.
vrijeme: 28.11.2022. -
mjesto: Zagreb

O knjizi:
 
Djeca iz Ukrajine uključena su u naše vrtiće i želimo da se tu osjećaju dobro, želimo im pružiti sigurnost i sve što im je potrebno. No da bismo znali što im je potrebno, moramo ih moći razumjeti, a to se u praksi pokazalo velikim izazovom. Stoga je SIDRO - odgojitelji u zaštiti prava djeteta u dječjem vrtiću  okupila stručnjake različitih profila, edukacijske rehabilitatore, psihologe, odgojitelje i druge volontere, koji su pripremili ovaj izvrstan alat.
 
Izradili su komunikacijsku knjigu koja će nam svima pomoći da se bolje razumijemo. Pomoći će djeci iz Ukrajine da izraze svoje osjećaje, želje, razmišljanja i potrebe, a nama odraslima da na to ispravno i pravovremeno odgovorimo. Pomoći će djeci iz Ukrajine da uče hrvatski jezik, ali i nama da razumijemo njihov jezik. Pomoći će djeci iz Ukrajine da lakše razumiju što im se događa, a djeci iz Hrvatske da lakše shvate svoje ukrajinske prijatelje.
 
Na ovom su materijalu mjesecima radili naši volonteri edukacijski rehabilitatori, odgojitelji, psiholozi, profesori ukrajinistike  i cijeli niz suradnika, kako bismo stvorili kvalitetan alat na korist svima.
 
S velikom radošću predstavit će knjigu u njenom prvom izdanju, a zatim ćemo prve primjerke podijeliti djeci predškolske dobi. Ovo ne bi bilo moguće ostvariti bez volontera, ali niti bez podrške svih partnera, suradnika i donatora, kojima su neizmjerno zahvalni.
 
SIDRO - odgojitelji u zaštiti prava djeteta u dječjem vrtiću - Početna | Facebook