Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjige 'Zbogom, romantiko!' autorice Sanje Pilić

Predstavljanje knjige 'Zbogom, romantiko!' autorice Sanje Pilić, održat će se u srijedu, 15. rujna, u 19 sati, u knjižari Znanje (Gajeva ulica 1, Zagreb).
vrijeme: 15.09.2021. -
mjesto: Zagreb
url: https://mozaik-knjiga.hr/

Omiljena domaća autorica u svojoj dugogodišnjoj i bogatoj karijeri objavila je 35 knjiga za djecu i odrasle i 30 slikovnica. Nova zbirka priča „Zbogom, romantiko!“ žensku optiku govori o partnerskim odnosima, stvarnosti u kojoj živimo, starenju, nevidljivosti, ali i o odlukama koje donosimo ili ih propustimo donijeti. Likovi Sanje Pilić uglavnom su osamljenici, muškarci i žene koji pokušavaju komunicirati, prijatelji iz različitih svjetova utjelovljeni u gradskoj sredini koji dijele svoje doživljaje na neposredan, pitak i često ironičan način. U njima lako prepoznajemo vlastita iskustva ogrnuta u humor, a kratke, dojmljive i jednostavne priče napisane su s lakoćom koja osvaja i čija razina vlastitog prepoznavanja tjera na ponovno čitanje. Proza je to današnjeg vremena. Priče su prošlih godina objavljivane u Večernjem listu i na raznim portalima. Priča „Delete“ koja se nalazi u zbirci nagrađena je prvom nagradom Večernjeg lista „Ranko Marinković“ za 2017. godinu. „Zbogom, romantiko!“ knjiga je koja se ima za sebe, posuđuje nikom, a daruje svakom.
 
Poznati ilustrator Marko Jovanovac priče iz ove zbirke oplemenio je svojim ilustracijama, čime je zbirka dobila i dodatno zanimljivu dimenziju.
 
Na promociji sudjeluju: Sanja Pilić, autorica, Zoran Maljković, urednik, Srđan Sandić, književni kritičar i Ana-Marija Vrdoljak, glumica.