Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjige 'Snaga narativa' Martine Globočnik

Predstavljanje zbirke eseja 'Snaga narativa' autorice Martine Globočnik, objavljene u nakladi produkcije Fade In i izdavačke kuće Studio TiM iz Rijeke, održat će se u četvrtak, 23. lipnja u 19 sati u riječkom  Art-kinu, uz gostovanje autorice knjige te suurednika i predstavnika suizdavača Studija TiM Milana Zagorca.
vrijeme: 23.06.2022. -
mjesto: Rijeka
url: https://www.art-kino.org/hr/

Predstavljanje se održava u sklopu programa Film izvan okvira Specijalne filmske knjižnice Art-kino osmišljenog kao komplementarni sadržaj samom filmskom programu kroz promocije knjiga i časopisa, razgovore s redateljima i ostalim filmskim djelatnicima, radionice, panele i okrugle stolove.
 
Snaga narativa Martine Globočnik zbirka je eseja koja propituje doseg suvremene dokumentaristike kroz osobne priče protagonista i analizira na koji način suvremena publika percipira tuđe iskustvo te u kojoj mjeri to iskustvo može utjecati na promjenu percepcije.
Osobnim se narativima autorica bavi i kroz vlastito iskustvo prikupljanja priča za svoj suautorski projekt Muzeja osobnih priča, projekt koji je Fade In uspješno implementirao u Osijeku, a koji okuplja stotinjak priča pripadnika romske i židovske manjine. Urednica je knjige Morana Ikić Komljenović (Fade In).
Martina Globočnik scenaristica je i novinarka, jedna od autorica poznatog televizijskog serijala Direkt i dugogodišnja suradnica na raznim TV projektima Nove TV. Uz Snagu narativa, potpisuje i knjige Ljudi iz televizora te Tko tu koga gleda.

Više informacija potražite na https://www.art-kino.org/hr/