Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjige 'Rudina – benediktinski samostan sv. Mihaela Arkanđela'

Gradski muzej Požega, u suradnji s Gradskom knjižnicom Požega, predstavlja knjigu dr. sc. Stanka Andrića 'Rudina – benediktinski samostan sv. Mihaela Arkanđela' u srijedu, 15. rujna, s početkom u 18 sati, u Dvorani znanja Gradske knjižnice Požega.
vrijeme: 15.09.2021. -
mjesto: Požega
url: https://www.gmp.hr/

Riječ je o knjizi tiskanoj prošle godine, prvoj u nizu knjiga koje imaju za cilj pojedinačno i monografski obraditi sve srednjovjekovne samostane desetak različitih crkvenih redova na zemljopisnom području Slavonije, Srijema i hrvatskog dijela Baranje.
 
Na promociji će govoriti Mirela Pavličić Hein, ravnateljica Gradskog muzeja Požega, dr. sc. Marija Karbić, recenzentica navedene knjige i autor dr. sc. Stanko Andrić.
 
Uz ovu promociju održat će se i predavanje Petra Sekulića, voditelja arheoloških istraživanja na lokalitetu Rudina, Nove spoznaje – rezultati arheoloških istraživanja 2020. i 2021. godine. Prva arheološka istraživanja lokaliteta Rudine započela su 1980. godine, a od 2013. godine traju revizijska istraživanja te se istovremeno izvodi konzervacija i sanacija lokaliteta. Petar Sekulić će nam predstaviti najnovije spoznaje o samom lokalitetu te najznačajnije predmete.