Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjige Rajmunda Kuparea 'Estetička aksiologija'

Matica hrvatska, Ogranak Matice hrvatske u Hvaru, najavljuje predstavljanje knjige Rajmunda Kuparea 'Estetička aksiologija', koje će se održati u četvrtak, 23. lipnja 2022. u Zagrebu, u Dvorani Jure Petričevića, s početkom u 18 sati. Knjigu su sa španjolskog preveli Marta Tomić i Matija Janeš.
vrijeme: 23.06.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.matica.hr/

Knjigu će predstaviti: Milan Bešlić, prof., dr. sc. Dragica Hammer Tomić, Matija Janeš, prof., akademik Kuzma Kovačić i prof. dr. sc. Sanja Nikčević.

»Estetička aksiologija« koncipirana je kao udžbenik namijenjen studentima Papinskog katoličkog sveučilišta u Santiagu, u Čileu, gdje je, na poziv tamošnje dominikanske provincije, Rajmund Kupareo preuzeo mjesto profesora estetike i aksiologije i gdje će svesrdnim zalaganjem i plodnom akademskom djelatnošću, okrunjenom istaknutim funkcijama na sveučilištu i priznanjima koja je za to dobio, u razdoblju od 1950. do 1971, uspjeti organizirati studij estetike i unaprijediti ga do razine Instituta za estetiku, koji u istom obliku i danas djeluje na istom sveučilištu. - Dragica Hammer Tomić


Foto: Matica hrvatska