Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjige 'Priča prati hrabre - Pogled u noviju hrvatsku prozu' Ivice Matičevića

Leykam international najavljuje predstavljanje knjige 'Priča prati hrabre - Pogled u noviju hrvatsku prozu' autora Ivice Matičevića koje će se održati u četvrtak, 13. lipnja, s početkom u 18 sati. Mjesto susreta je Društvo hrvatskih književnika, Trg bana Jelačića 7/I, Zagreb.
vrijeme: 13.06.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/people/Leykam-international-Zagreb/100070135817587/

Tekstovi u ovoj knjizi nešto su poput desetogodišnjeg dnevnika čitanja novije hrvatske proze. Govore dvostrukim jezikom: jezikom struke i stručne literature, ali i jezikom doživljaja književnog djela, jezikom emocija i dojma… baš onako kako je to prije stotinu godina zagovarao Antun Barac… Zato su spoj stručnog/znanstvenog diskursa i „obične“ govorne fraze, umnogome usvajaju ekspresivnu moć neposrednog dojma, ironije i dosjetke koje onda zaokružuju u kratkim ogledima punima kritičke i analitičke napetosti.
 
"Hrabri su pisci koji svoja iskustva zaodijevaju u ruho priče. Iznose pred nas svoje osjećaje, doživljaje, razmišljanja... pokušavaju prenijeti svoj unutrašnji svijet. Ova knjiga upušta se u avanturu tumačenja priča i u svojim ogledima otkriva moguće svjetove novije hrvatske proze."
 
O knjizi će govoriti:
Autor: Ivica Matičević
Akademik: Boris Senker
Književni povjesničar: dr. sc. Antun Pavešković