Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjige Drage Hedla '77 tužnih humoreski za ugodno poslijepodne'

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Ogranak HND-a u Istarskoj županiji u petak, 27. svibnja, u 18 sati, u Dnevnom boravku Društvenog centra 'Karlo Rojc' u Puli organiziraju predstavljanje knjige istraživačkog novinara, scenarista i romanopisca Drage Hedla '77 tužnih humoreski za ugodno poslijepodne'.
vrijeme: 27.05.2022. -
mjesto: Pula
url: https://hnd.hr/

O knjizi, novinarstvu i drugim temama s autorom će razgovarati Chiara Bilić, predsjednica Ogranka HND-a Istarske županije i Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva.
 
Istraživački novinar Drago Hedl već dugi niz godina predstavlja ono najbolje od novinarske profesije. Kao novinar i urednik radio je u redakcijama Glasa Slavonije, Slobodne Dalmacije, Novog lista, Feral Tribunea i Jutarnjeg lista. Sada je novinar portala Telegram.hr.
 
Hedl je surađivao s uglednim svjetskim novinama i časopisima poput britanskog Guardiana i američkog Timea. Za svoj istraživački rad nagrađen je s više domaćih i međunarodnih nagrada. HND-ovu nagradu za životno djelo Otokar Keršovani dobio je 2015. godine. Hedl je autor nekoliko sjajnih romana, a hvaljena serija Dalibora Matanića “Šutnja” koja je nedavno emitirana na HRT-u, snimljena je prema njegovoj kriminalističkoj trilogiji.
 
Član je Hrvatskog novinarskog društva i Hrvatskog društva pisaca.
 
O Hedlovom novinarskom putu i novinarstvu danas razgovarat ćemo i s  Brankom Mijićem, bivšim glavnim urednikom Novog lista i potpredsjednikom Hrvatskog novinarskog društva.