Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjige 'Blizina svega' u Zaboku

U petak, 22. listopada, u 19 sati, u Zelenoj dvorani u Zaboku Ante Zlatko Stolica predstavlja svoju prvu knjigu 'Blizina svega', zbirku kratkih proznih i poetskih crtica, često fragmentarnih bilješki u kojima piše o ljudima i trenucima.
vrijeme: 22.10.2021. -
mjesto: Zabok
url: https://www.facebook.com/Zelena-Dvorana-Green-Room-296742710341586/

Ante Zlatko Stolica rođen je 1985. u Splitu, odrastao na Sućidru, živi u Bistri, radi u Zagrebu. Diplomirao je hrvatski jezik i filozofiju. Autor je nekoliko kratkih dokumentarnih i igranih filmova te je koscenarist Kratkog izleta, filma koji je dobio Zlatnu arenu za najbolji film 2017. godine.
 
Trenutci svakodnevice poput vožnje javnim prijevozom, „izleta“ u grad, na kavu ili u liječničku ordinaciju u Stoličinom romanu zabilježeni su u crticama koje o tim trenutcima otkrivaju više nego što bi čitatelj pomislio. Već sam naslov, „Blizina svega“, tjera na razmišljanje o dubljem značenju te sintagme koja u običnim, svakodnevnim oglasima za prodaju i iznajmljivanje nekretnina privlači potencijalne kupce. Je li „Blizina svega“ zaista samo to, marketinški trik kojim se služe lukavi trgovci na tržištu nekretnina saznajte na književnoj večeri s autorom povodom Dana Ksavera Šandora Gjalskog, u petak 22. 10. 2021. u Zelenoj dvorani s početkom u 19 sati.
 
Program je potpomognut sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura Nova i Krapinsko zagorske županije.