Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje edukativnog e-priručnika o novim medijima za osobe treće životne dobi

Predstavljanje novoga edukativnog e-priručnika o novim medijima za osobe treće životne dobi će se u petak, 6. svibnja, s početkom u 11 sati, održati u Salonu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Ova je promocija završni sadržaj Dana medijske pismenosti AUK-a 2022., koje od 3. do 6. svibnja organizira osječka Akademija zajedno sa suradnicima i partnerima.
vrijeme: 06.05.2022. -
mjesto: Osijek
url: http://www.uaos.unios.hr/

Izdavač ovoga e-priručnika, koji je naslovljen „Vodič za srebrne surfere: Priručnik o internetu i društvenim mrežama za treću životnu dob“,  jest Agencija za elektroničke medije, a on je nastao u okviru ovogodišnjih nacionalnih Dana medijske pismenosti. Njegovi su autori Tomislav Levak, mag. cult. i dr. sc. Nefreteta Zekić Eberhard koji već nekoliko godina aktivno provode edukativne aktivnosti i projekte o medijima usmjerene upravo starijim osobama. Posrijedi je jedna od rijetkih medijskih publikacija u Hrvatskoj čiji je cilj medijsko obrazovanje i opismenjavanje osoba starije životne dobi.
 
U okviru predstavljanja bit će premijerno prikazan i kratki studentski videouradak „Sedma svjetska sila u ulozi negativca – tko je ukrao povjerenje u medije?“ koji autorski potpisuju Magdalena Jelečević i Anamarija Maršić, apsolventice AUK-a.  Na promociji će biti riječi i o razini medijske pismenosti u Hrvatskoj te povjerenja hrvatskih građana u medije. 
 
Na predstavljanju će govoriti:
Josip Popovac,  predsjednik Vijeća za elektroničke medije i ravnatelj Agencije za elektroničke medije
Tomislav Levak, koautor priručnika i predavač na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku
Nefreteta Zekić Eberhard, koautorica priručnika i dugogodišnja novinarka
Marija Sužnjević, predsjednica Matice umirovljenika grada Osijeka
 
Očekuje se i nazočnost predstavnika Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka te predstavnika udruga umirovljenika i starijih osoba, kao i domova za starije osobe s područja grada Osijeka. U ime Akademije okupljene će pozdraviti izv. prof. art. dr. sc. Saša Došen, prodekanica Akademije za umjetnost, kvalitetu i strategiju.