Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje donacije Darka Bavoljaka i vodstvo kroz izložbu

Predstavljanje doniranih radova Darka Bavoljaka, potpisivanje ugovora o donaciji i razgovor s autorom održat će se 27. studenoga 2021. u Gradskoj galeriji Striegl u Sisku.
vrijeme: 27.11.2021. -
mjesto: Sisak
Povodom zadnjeg dana izložbe održat će se i vodstvo kroz izložbu u društvu autorica i kustosica izložbe Ivane Janković i Alme Trauber.
Darko Bavoljak je Gradskoj galeriji Striegl donirao 34 fotografije iz ciklusa ''Sisak 1984''. Ovaj ciklus crno-bijelih fotografija Darka Bavoljaka na temu industrijskih kompleksa Željezare Sisak i Rafinerije nafte u Sisku čini jedinstvenu cjelinu i vrijedan prilog galerijskom fundusu i zbirci koja obuhvaća radove suvremenih hrvatskih umjetnika. ''Sisak 1984'' donosi prikaze postrojenja, proizvodnih procesa i njihovih aktera s kojima se kroz Bavoljakove fotografije uspostavlja izravan odnos bez ustezanja, a koji je u pristupu blizak „poletovskom“ krugu fotografa.
Ovaj ciklus također je važan doprinos programskim aktivnostima Gradske galerije Striegl vezanim uz interpretaciju, prezentaciju i valorizaciju Parka skulptura Sisak.