Preskočite na glavni sadržaj

Predstava 'Transformeri 2' u Zagrebačkome plesnom centru

Predstava 'Transformeri 2', nastavak plesne uspješnice' Transformeri' autorskog dvojca Ide Jolić i Marina Lemića, bit će izvedena u utorak i srijedu, 17. i 18. svibnja, u Zagrebačkome plesnom centru. Projekt nastaje kroz rezidencijalni program Mediteranskog plesnog centra i Zadarskog plesnog ansambla.
vrijeme: 17.05.2022. - 18.05.2022.
mjesto: Zagreb
url: https://zagrebackiplesnicentar.hr/

Spomenuti rad predstavlja drugu etapu istraživanja ideje transformativnog tijela. Predstava Transformeri prvi je autorski rad Lemića i Jolić za koji su nagrađeni Nagradom strukovnih udruga suvremenog plesa u kategoriji najbolje koreografije i najbolje pojedinačne izvedbe (Ida Jolić), dok je Marin Lemić dobitnik Nagrade hrvatskog glumišta u kategoriji najboljeg muškog ostvarenja u plesu.
 
U novom duetu nastavlja se propitivanje komunikacije između dvaju fluidnih entiteta koji su definirani jedino konstantnom promjenom, vođenom unutarnjim impulsima, ali i vanjskim podražajima. Pritom se iz prethodnice preuzima metodologija kreiranja vokabulara pokretom, mimikom i glasom, a kao novi element tjelesne ekspresije i komunikacije pojavljuje se dodir, čime se transformacijski procesi preuzeti iz prve faze istraživanja dodatno usložnjavaju, dok se istovremeno stvara bogata vizualna metaforika. Za razliku od prethodne predstave, u kojoj se postavljalo pitanje o prirodi transformacijskih procesa, odnosno pitanje njihove pojedinačnosti ili odijeljenosti te njihova međudjelovanja, u Transformerima 2 naglasak je na istovremenoj zajedničkoj transformaciji dueta kao kompleksne cjeline i istraživanju utjecaja koje to zajedničko, dijeljeno, uvijek iznova transformirano i transformirajuće tijelo ima na svoju okolinu.
 
Projekt je podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija i realiziran u koprodukciji s Hrvatskim institutom za pokret i ples kroz Tjedan suvremenog plesa.
 
Ulaznice možete rezervirati i kupiti OVDJE.