Preskočite na glavni sadržaj

Predstava i radionica umjetničke organizacije 'Škvadra' u Splitu

U sklopu Male škole suvremenog plesa, u goste stiže predstava 'Monomit' umjetničke organizacije 'Škvadra', u koreografiji Marte Habulin i izvedbi Eve Kocić i Gendis Putri Kartini. Predstava će se odigrati u subotu, 4. svibnja, u 19 sati, u Gradskom kazalištu mladih Split. Dan ranije, 3. svibnja, od 18 do 20 sati, u dvorani Beton kino Doma mladih, Eva i Gendis održat će i plesnu radionicu.
vrijeme: 03.05.2024. - 04.05.2024.
mjesto: Split
url: https://www.facebook.com/PlesnaudrugaTiramola/

Radionicu ‘Monomit’ će temeljiti na plesnoj predstavi i na kojoj će polaznici iskusiti kako su izvođačice radile na samoj predstavi. Plesni materijal temelji se na fizičkom kontaktu dviju osoba i prijenosu težine. Radionica je namijenjena plesačima amaterima i plesnim rekreativcima, starijima od 14 godina. 
 
O predstavi:

Glazbena fantazija koju je uglazbio Branimir Norac nastaje po knjizi Josepha Campbella “The Hero’s Journey”. U knjizi Campbell analizom narodnih priča postavlja obrazac po kojem nastaju priče. Obrazac kojeg naziva “Junakovim putem” sadrži dvanaest dijelova po kojoj priča dobiva svoj početak, sredinu i kraj. Predstava Monomit nastavlja istraživati “Junakov put” te se ostvarila u obliku rituala na sceni koji sadrži koreografiju plesa, glazbe i svjetla. Inspiraciju za ples crpi iz mitskog bića Androgen koji slikovito prikazuje jedno tijelo koje je stvoreno od dva.
Ideju pokreta vodi Marta Habulin Satinović, a vješto utjelovljenje Androgena izvode Eva Kocić i Gendis Putri Kartini. Za dizajn svjetla zaslužan je Martin Šatović. Naše putovanje “Junaka” ispričano je tako da gubi obilježja klasične plesne predstave i poziva gledatelje na doživljaj audiovizualne meditacije.
 
Izvode: Eva Kocić i Gendis Putri Kartini
Koreografija: Marta Habulin
Glazba: Branimir Norac
Dramaturg: Patrik Gregurec
Dizajn svjetla: Martin Šatović
Kostimografija: Barbara Radelja
Dizajn plakata: Danica Čudić
 
Ulaznice po cijeni od 10 eura (za članove Tiramole, srednjoškolce, studente i umirovljenike 8 eura), mogu se kupiti online https://www.ulaznice.hr/web/event/102/727 ili na blagajni GKM-a sat vremena prije početka predstave.
 
Prijave za radionicu se vrše na mail plesnaudrugatiramola@gmail.com ili whatsapp 091/781-9243
 
Program se odvija uz podršku Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija RH, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita.