Preskočite na glavni sadržaj

Predstava GKL Split 'Miš u toću' pobjednik 21. Naj, naj, naj festivala

Odgledavši sedam festivalskih predstava od 26. do 30. studenog, žiri u sastavu Marija Sekelez, Željka Turčinović i Tomislav Čadež, Nagradu za najbolju predstavu dodijelio je Gradskom kazalištu lutaka Split za predstavu 'Miš u toću' u režiji Ivana Plazibata.
vrijeme: 30.11.2021. -
mjesto: Zagreb
url: http://zar-ptica.hr/

Ana Marija Veselčić proglašena je najboljom glumicom za ulogu u ovoj predstavi. 
 
Nagrada za najboljeg redatelja ide Aleksandru Švabiću za režiju predstave Pustolovine baruna Münchausena GK Žar ptica, u kojoj je za naslovnu ulogu baruna Münchausena - najboljim glumcem Festivala proglašen Marko Hergešić.
 
U zahvalu i spomen na nedavno preminulu dramaturginju i teatrologinju Miru Muhoberac, koja je bila dugogodišnja suradnica Gradskog kazališta Žar ptica i Naj, naj, naj festivala, ove godine je odlučeno da joj se posveti Nagrada za dramski tekst, dramaturgiju ili dramatizaciju. 

Tako je Nagrada Mira Muhoberac za izvorni dramski tekst - dodijeljena Ivani Vuković za tekst predstave Miš u toću, GKL Split . Opširnije...

Nakon 20 godina postojanja Naj,naj,naj festivala s više od 300 odigranih predstava iz zemlje i svijeta i 70000 gledatelja, zbog iznimno teške epidemiološke situacije, predstave 21. izdanja Naj, naj,naj festivala ove su se godine sa scene preselili na YouTube kanal GK Žar ptica.

Šest festivalskih predstava KD Pinklec, GKL Split, Kazališta lutaka Zadar, RadioTeatra Bajsić, umjetničke organizacije VRUM i GK Žar ptica emitirano je na ovoj video platformi u trajanju od 2 sata za svaku predstavu. Predstava GK Trešnja nije bila prikazana online. 

„Da su se predstave igrale uživo, prema sadašnjim epidemiološkim mjerama, moglo ih je pogledati maksimalno 300 gledatelja. Na ovaj način postigli smo željeno da Festivalske predstave budu dostupne što većem broju djece; prikazivane su prema rasporedu po kojem su se trebale igrati u dvorani i emitirane u realnom vremenu. Bez obzira na „nekazališni” medij, zadovoljni smo prisustvom publike na našem YouTubu koji je zabilježio preko 1200 „vjuera”, s ukupno više od 540 sati praćenja”, kažu iz GK Žar ptica.