Preskočite na glavni sadržaj

Predstava '64' - prva ovosezonska dramska premijera u zagrebačkom HNK-u

Prva ovosezonska premijera drame, predstava '64', višestruko nagrađivane autorice Tene Štivičić u režiji mlade redateljice Arije Rizvić održat će se 14. listopada.
vrijeme: 14.10.2021. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.hnk.hr/

Nakon međunarodnog uspjeha drame 'Tri zime', praizvedene u National Theatre u Londonu i ovjenčane najprestižnijom nagradom za autorice na području engleskog jezika Susan Smith Blackburn, Tena Štivičić u ovoj drami razotkriva intimu suvremenog bračnog para koji se lomi pod teretom očekivanja. Onih vlastitih, iznevjerenih, međusobnih i onih koje im nameće društvo.
 
Nemogućnost začeća i medicinski potpomognuta oplodnja aktualna je tema uprizorena u drami 64 čija su okosnica uloge Eve i Danijela (tumače ih Olga Pakalović i Igor Kovač), bračni par na pragu četrdesetih situirani, stabilni i ostvareni, konačno spremni da imaju dijete. No na svim životnim planovima nagrizaju ih emotivne, financijske i egzistencijalne nesigurnosti. Činjenica da ne uspijevaju napraviti dijete i da se moraju upustiti u proces potpomognute oplodnje primora ih da preispitaju i svoju vezu i sebe same i sva svoja uvjerenja. Situacije u koje ih to dovodi su smiješne i bolne, dirljive i ponižavajuće, apsurdne i inspirativne. Opširnije…