Preskočite na glavni sadržaj

Predavanje švicarskog arhitektonskog ureda PARK

Predavanje švicarskog arhitektonskog ureda PARK pod nazivom “PARK ad hoc” održat će se u subotu, 11. lipnja 2022. u 19 sati, u prostoru UHA-e na Trgu bana J. Jelačića 3/1 u Zagrebu.
vrijeme: 11.06.2022. -
mjesto: Zagreb
url: http://uha.hr/

PARK je arhitektonski ured iz Züricha. Od osnutka 2005. godine PARK je izveo veći broj projekata, kao što su stambeno naselje Gartenstadt Zelgli u Winterthuru te nadogradnja Selnaustrasse u Zürichu, sudjelovao na natječajima, koncipirao privremene strukture, kao npr. švicarski projekt za PQ 2015 u Pragu, izradio niz urbanističkih studija, održavao predavanja te objavljivao tekstove.
PARK je na natječajima te za izvedene projekte višestruko nagrađivan. Npr. 2011. nagradom Švicarske udruge inženjera i arhitekata (SIA) za posebno održive građevine „Umsicht-Regards-Squardi“ ili 2021. Njemačkom nagradom za stanovanje u kategoriji „Eksperimentalni pristup“.

Predavanje pod naslovom „PARK ad hoc“ će se kroz prizmu aktualnih projekata ureda baviti međusobnim djelovanjem arhitektonskog koncepta i materijalnosti kao i urbanističkim potencijalom konstrukcije.

Opširnije