Preskočite na glavni sadržaj

Predavanje Ljubomira Miščevića: 'Arhitektura visoke energetske učinkovitosti'

Na zadnji dan izložbe 'Arhitektura visoke energetske učinkovitosti' autor, arhitekt Ljubomir Miščević će u Galeriji ULUPUH u Zagrebu, 15. ožujka održati istoimeno predavanje, s početkom u 18 sati.
vrijeme: 15.03.2023. -
mjesto: Zagreb
url: http://www.ulupuh.hr
Izložba prikazuje projekte i ostvarenja opusa arhitekta Ljubomira Miščevića, a obuhvaća više od četrdeset godina kontinuiranog projektantskog, istraživačkog i inovacijskog rada u području napredne visoko učinkovite energetske arhitekture, od pasivne sunčane arhitekture osamdesetih do ovovremene arhitekture energetskog standarda - modela pasivne kuće (A+)

"U današnjem svijetu jednoobrazne arhitekture i pretjeranih teorijskih subspecijalizacija koje često ne uzimaju u obzir brojne faktore iz stvarnog života, još uvijek postoje stvaratelji arhitekture gotovo renesansnih načela, koji spajaju humanističku tradiciju i tzv. naprednu arhitekturu. Jedan od takvih je Ljubomir Miščević, ne samo projektant arhitektonskih formi „po šabloni“ ili „samo“ teoretičar, profesor i znanstvenik bez doticaja sa stvarnošću. Štoviše, njegova manifestna posvećenost sintezi svih područja arhitektonskog djelovanja, spajanja s različitim usmjerenjima primijenjenih umjetnosti, ali i uključivanja likovne umjetnosti u arhitekturu podsjeća na postulate sinteze svih umjetnosti koju su zastupali inozemni i naši arhitekti tijekom 20. stoljeća; od Bauhausa, organičke, kinetičke i high-tech arhitekture podjednako.“
- Iva Körbler, prilagođeno iz predgovora kataloga izložbe