Preskočite na glavni sadržaj

Predavanje: Dalmatinski gradovi i njihov prirodni okvir

Profesor emeritus Ivo Babić održat će predavanje na temu 'Dalmatinski gradovi i njihov prirodni okvir' 13. travnja u prostoru Prokultura - Kuća jezika i kulture Peristil u Splitu.
vrijeme: 13.04.2022. -
url: http://www.prokultura.hr/
Predavanje profesora emeritusa Ive Babića 
DALMATINSKI GRADOVI I NJIHOV PRIRODNI OKVIR 
Iz Ciklusa Povijest dalmatinskih gradova povodom više od 2 000 tisuće godina od prvog pisanog spomena Dalmacije
Prokultura - Kuća jezika i kulture Peristil powered by OTP banka, Kraljice Jelene 1,
Srijeda, 13. travnja 2022. godine u 19 h

Predavanje Dalmatinski gradovi i njihov prirodni okvir prvo je predavanje iz ciklusa Povijest dalmatinskih gradova, nakon čega ćemo s tim ponajboljim hrvatskim povjesničarom umjetnosti krenuti putovima ljepote tisućljetne baštine Splita, Šibenika, Trogira i drugih urbanih bisera Dalmacije, jedne od najljepših svjetskih regija, čije ime svoj prvi pisani spomen bilježi prije više od dvije tisuće godina, najavljuju iz Prokulture.
Bogatstvo baštine gradova čiji su spomenici, pa i cijele stare gradske jezgre na UNESCO-ovoj listi, podcrtao je i Erasmus projekt Harbour Heritage Story Telling. Unutar istoga je Prokultura, kao hrvatski partner, uz Italiju, Francusku i Grčku, posebnu pažnju posvetila istraživanju luke koja je nekad, a u mnogome i danas, život značila. Jedinstveni urbanizam, kao i prirodni krajolik, temeljne su odrednice rađanja i trajanja života u gradovima Dalmacije, sve ono što ozbiljne kulturne i turističke destinacije smješta na kartu Europe i svijeta, pridonoseći njihovom razvoju i prepoznatljivosti.