Preskočite na glavni sadržaj

Praznionica – zimski praznici uz besplatne aktivnosti za školarce

Besplatne aktivnosti za djecu i mlade školskog uzrasta tijekom zimskih praznika održavat će se u Centru za kulturu Novi Zagreb od 19. do 23. veljače, od 10 do 14 sati.
vrijeme: 19.02.2024. - 23.02.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://czk-novi-zagreb.hr/

Info i prijave putem maila -> czk@czk-novi-zagreb.hr
 
LIKOVNA KREATIVKA
 
Pod stručnim vodstvom učiteljice likovne kulture Anje Serdar, mag. educ. art. polaznici upoznaju različite tehnike likovnog stvaranja, od slikarskih (tempera, akvarel, kolaž), kiparskih (plastelin, žica i sl.) pa do tehnika koje se u školama rijetko upotrebljavaju, poput grafičke tehnike karton tiska, frotaža i sl. (kartonski tisak grafička je tehnika visokog tiska koja oponaša linorez i drvorez). U programu radionice je individualni rad djeteta, ali i timski rad, gdje djeca stvaraju zajedničke radove većeg formata na određenu temu. Time se razvija osjećaj za suradnju, stvaralačko istraživanje, komunikaciju. Teme će se odnositi na godišnja doba, ekologiju, prijateljstvo i toleranciju.
 
IGRAONICE
 
Igra stvara ugodnu i poticajnu atmosferu. Djeca uživaju u svim fizičkim i emocionalnim doživljajima igre. Ove obje vrste doživljaja možemo proširiti nudeći im sredstva i ideje, no čini se, pružimo li im manje ovih pogodnosti, poći će im za rukom pronaći sadržaje i izmisliti igre, a to im čini zadovoljstvo. Igrom potiskuju agresivnost, strah i tjeskobu, a to je upravo naš glavni cilj, jer koristeći se igrom kao dodatnim sredstvom, omogućujemo im lakše pronalaženje aktivnosti slobodnog vremena u skladu s njihovim slobodnim izborom i afinitetom.
 
PLAYSTATION, NINTENDO i KOMPJUTORSKA IGRAONICA
 
Organiziranje nogometnih, košarkaških turnira, lude trke automobila, avanture Huga, Ratatouillea, Little Big Planet i mnogih drugih uz potporu voditelja polaznici se uče toleranciji, strpljenju i timskoj igri jer uz dodatke igrice može zajedno igrati čak četvero djece.
 
IGRAONICA DRUŠTVENIH IGARA
Kako dijete raste, tako se razvija njegovo mišljenje i pogled na svijet.
U tom razvoju društvene igre itekako mogu biti od koristi, što u posljednje vrijeme naglašavaju i mnogi stručnjaci. Kada se dijete za vrijeme igre nađe pred nekim problemom, pokušat će ga riješiti. U početku će mu u tome pomoći suigrači, a s vremenom mu takve situacije neće predstavljati prepreku. Upravo ovakve situacije uče dijete kako i u stvarnom životu racionalno rješavati potencijalni problem. Djeca će kroz igru shvatiti kako je suradnja s ostalim članovima tima često jedini put do cilja.Jednom kada dijete zaista shvati kako je poraz dio igre, te da cilj igara nije uvijek pobjeda, počet će prihvaćati i „poraze“ u stvarnom životu, te da se stvari ne mogu uvijek odvijati onako kako želimo.
 
“GOMBAONICA” - rekreativni programi
 
Ping pong i badminton - organiziranje turnira i natjecanja
 
Hula hop - Vrtnja hula hopa ojačat će mišićni trup, kičmu, popraviti ravnotežu, držanje i kretanje. Hula hop čini djecu spretnijima, dovodi ih u bolju formu i ispunjava pozitivnom energijom.
 
Jednostavne igre loptom: graničar, odbojka i sl.
 
Koordinator: viša Stručna suradnica Centra: Gordana Deriš, prof.
 
 
Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo.