Preskočite na glavni sadržaj

Poznat datum trećeg izdanja manifestacije Noć tvrđava!

Nakon dva iznimno uspješna izdanja manifestacije Noć tvrđava koja je povezala i promovirala programe na 45 fortifikacijskih lokaliteta u šest europskih država, organizatori najavljuju treće izdanje manifestacije koje će biti održano u petak 10. svibnja 2024. godine! Kreću prijave za organizatore...
vrijeme: 10.05.2024. -
prijava: 12.4.2024
url: https://nightoffortresses.org/

Manifestacija Noć tvrđava kreiranjem raznovrsnog programa uspješno obogaćuje kulturno-turističku ponudu u predsezoni te širi i jača suradnju među gradovima i organizacijama koje upravljaju utvrđenom spomeničkom baštinom.  

Obilježavanju Noći tvrđava moći će se i ove godine priključiti svi utvrđeni lokaliteti u Europi i ostale baštinske ustanove te organizirati različite kulturne, umjetničke, edukativne i zabavne programe za posjetitelje; bilo da je riječ o izložbama, predavanjima, radionicama, glazbenim programima, filmskim projekcijama, plesnim izvedbama, predstavama, organiziranim obilascima, danu otvorenih vrata i sličnim sadržajima.  

Za dionike u kulturi, jedinice lokalne i regionalne samouprave, turističke zajednice i druge ustanove koje upravljaju utvrđenim lokalitetima, prijave za sudjelovanje u Noći tvrđava 2024. godine otvorene su putem prijavnice na web stranici manifestacije https://nightoffortresses.org/. Prijave za manifestaciju Noć tvrđava su besplatne.

Cilj manifestacije je poboljšati kulturno-turističku ponudu u europskim gradovima s utvrđenom baštinom te podići svijest o potencijalu i važnosti valorizacije kulturne baštine kao generatora razvoja kulturnog turizma.

Organizatorima manifestacije Tvrđavi kulture Šibenik, Gradu Karlovcu, Općini Bar i Gradu Banja Luci od ove godine priključili su se partneri iz Grada Trebinje i Opštine Ulcinj.