Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za sudjelovanje u projektu Gradske knjižnice 'Ivan Goran Kovačić' pod nazivom 'Slovenija – nekad i danas'

Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže novom projektu karlovačke Gradske knjižnice 'Ivan Goran Kovačić' pod nazivom 'Slovenija - nekad i danas', posvećenom istraživanju, promociji i očuvanju bogate slovenske kulture.
vrijeme: 10.04.2024. - 19.04.2024.
mjesto: Karlovac
url: https://gkka.hr/

Nude se besplatne kreativne i edukativne programe i aktivnosti koje će u fokusu imati upravo isprepletenost tradicionalne slovenske kulture s onom suvremenom. Načini provedbe projekta bit će, osim cjeloživotnog učenja, razne kreativne radionice, rasprave, kružoci, debatne grupe, gostovanja raznih stručnjaka i umjetnika, ovisno o temi o kojoj će setjedno raspravljati.

U okviru projekta istražit će se sljedeće teme:
 - tradicija i povijest - istražit ćemo prošlost i tradiciju kako bismo razumjeli temelje slovenske kulture - jezik i književnost - naučit ćemo slovenski jezik kroz intenzivni jezični tečaj, radionice te interpretacije književnih djela
 -  glazba i film - upoznat ćemo slovensku glazbu i film kroz glazbene sadržaje, filmske projekcije i diskusije
 - sport i putovanja - otkrit ćemo ljepote Slovenije kroz sportske aktivnosti i edukativne turističke ture
 - umjetnost - upoznat ćemo se s bogatim naslijeđem slovenske umjetnosti kroz izložbe, performanse i interaktivne radionice.
Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže ovom zanimljivom projektu putem kojeg će spojiti tradiciju i bogatu kulturnu baštinu Slovenije sa današnjom suvremenom slovenskom kulturom.

Za dodatne informacije i sudjelovanje u projektu molimo vas da se prijavite putem e-maila: vedrana@gkka.hr, najkasnije do 19. travnja 2024. godine.