Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za sudjelovanje u pilot projektu Nove modne prakse

Pozivaju se mlade modne dizajnerice i dizajneri da se prijave na pilot projekt Nove modne prakse. Voditeljica projekta je Lea Vene, a prijave se zaprimaju do 1. svibnja 2024.
vrijeme: 04.03.2024. - 01.05.2024.

Zainteresirani prijavitelji/ice su pozvani da prijave projekt koji još nije realiziran te upravo kroz ovaj natječaj mogu osigurati istraživačke uvjete za rad, mentorsko usmjeravanje te razvitak daljnjeg plana moguće realizacije/produkcije projekta. Stručni žiri će odabrati dva dizajnera/ice koji će dobiti potporu za svoj projekt. Voditeljica projekta je LEA VENE, a prijave se zaprimaju do 1. svibnja 2024.

Pilot projekt Nove modne prakse zamišljen je kao potpora mladim modnim dizajnerima/icama kojima je potreban financijski i savjetodavni okvir za istraživački rad na polju modnog dizajna. U pilot godini provođenja projekt otvara mogućnost da dva/dvije modna dizajnera/ice ostvare financijsku i mentorsku podršku koja bi im omogućila da kroz šest mjeseci rade, istražuju i eksperimentiraju na razvitku novog modnog proizvoda/modnog istraživanja.

izvor/opširnije: Hrvatsko dizajnersko društvo