Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji o kršćanskoj umjetnosti 'Ars Sacra'

Studij povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, BiH, organizira međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju pod nazivom 'Ars Sacra', koja će se održati 25. studenog 2022. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Prijave su u tijeku.
vrijeme: 25.11.2022. -
prijava: 15.9.2022
mjesto: Mostar, BiH
url: https://ff.sum.ba/hr
Ars Sacra međunarodna je znanstveno-stručna konferencija koju organizira Studij povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Cilj konferencije je prikazati aktualna promišljanja o sakralnoj umjetnosti, od pojave kršćanstva do suvremenosti. Dosadašnji jednodnevni stručni skupovi i konferencije na kojima se razgovaralo i pisalo o sličnim temama, nisu ponudili  cjelovito razmišljanje o svim razdobljima, stilovima, tehnikama, umjetnicima i medijima kroz koje tema sakralne umjetnosti vrlo dinamično pulsira.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani znanstvenici koji se bave kršćanskom umjetnosti, likovnom umjetnosti, arhitekturom, povijesti i drugim područjima srodnim temi konferencije. 
Službeni jezik konferencije je hrvatski. Predviđeno trajanje izlaganja iznosi 15 minuta. Skup će se održati 25. studenog 2022. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, sukladno mogućnostima i aktualnim mjerama za širenje virusa COVID-19.
Prijedloge izlaganja s imenom, prezimenom i afilijacijom izlagača (do 800 znakova s razmacima) molimo slati do 15. rujna 2022. na e-mail adresu: ars.sacra@sum.ba. O prihvaćanju izlaganja sudionici će biti obaviješteni do 1. listopada 2022. godine.
Po završetku konferencije, sudionici su obvezni predati svoje radove za objavu u zborniku. Upute za oblikovanje rada sudionicima će biti poslane naknadno.