Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za prijedloge Dizajnerskih početnica u 2022.-2023.

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva članove i sve ostale zainteresirane autore i timove na sudjelovanje u projektu Dizajnerska početnica. Prijedlozi Početnica koje će se realizirati tijekom 2022. i 2023. godine mogu se dostaviti do ponedjeljka, 11. travnja 2022 do ponoći.
vrijeme: 15.03.2022. -
url: http://dizajn.hr/
Dizajnerska početnica program je kreativnih radionica za djecu i mlade (osnovnoškolski i srednjoškolski uzrast) koje se u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva kontinuirano održavaju od 2009. godine. Radionice vode natječajem odabrani profesionalni dizajneri iz svih područja djelovanja HDD-a (grafički, produkt, modni, prostorni te dizajn novih medija), čime se pokušava dijelom nadoknaditi manjkavost hrvatskog sustava redovne nastave na području likovne kulture i vizualne pismenosti. Želja nam je da se, osim dizajnera, na ovogodišnji natječaj jave i autori i timovi srodnih/bliskih zanimanja s prijedlozima koji su tematski povezani s dizajnom.
Cilj radionica je upoznati djecu s osnovama dizajna i njegovom utjecaju i važnosti na svakodnevni život putem stvarne realizacije jednog dizajnerskog projekta, odnosno kreativnog procesa. Radionice će se održavati u HDD galeriji subotom u prijepodnevnom terminu u trajanju do tri sata. Broj sudionika na svakoj radionici ograničen je na okvirno deset polaznika. Mogu se prijaviti radionice za niže i više uzraste osnovnoškolaca, ali i za srednjoškolski uzrast. Za voditelje radionica osiguran je honorar u visini 700 kn neto (honorar se odnosi na koncipiranje i vođenje jedne radionice, neovisno o broju voditelja).
Kriteriji za odabir i informacije o prijavi →