Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za lokalne dobre prakse: Kulturna baština kao čimbenik trostruke transformacije našeg društva

European Heritage Hub objavio je Poziv namijenjen promicanju dobrih praksi u području kulturne baštine koje pridonose zelenoj, digitalnoj i društvenoj transformaciji. Poziv je prvenstveno namijenjen predstavnicima lokalnih i regionalnih vlasti no prijavitelji mogu biti i, primjerice, dionici lokalnih/regionalnih baštinskih sektora, arhitekti ili članovi Sveučilišta. Rok za prijavu je 10. siječnja 2024. godine.
prijava: 10.1.2024

Ovim Pozivom European Heritage Hub nastoji prikupiti primjere dobrih praksi u području kulturne baštine koje obuhvaćaju aspekte zelene, digitalne i društvene transformacije, bilo da je riječ o kulturnoj baštini kao aktivnom čimbeniku koji odgovora na trenutne klimatske izazove, služi kao pokretač društvene uključivosti ili uvođenju novih digitalnih i tehnoloških rješenja.

Ovim Pozivom će se:
  • prikupiti i predstaviti 10 inspirativnih praksi iz cijele Europe, s naglaskom na utjecaj i prenosivost iz jednog lokalnog konteksta u drugi
  • organizirati dvije posjete uzajamnog učenja in situ u europskim gradovima/regijama i jednu posjeta uzajamnog učenja posvećenu gradu/regiji na Kavkazu (u Armeniji, Azerbajdžanu ili Gruziji) koji će se održati 2024. - 2025., omogućujući sudionicima da uče međusobno jedni od drugih, ali i od stručnjaka
  • organizirati četiri tematske online radionice 'dijeljenja lokalnih priča' koje istražuju identificirane dobre prakse
 
Poziv je prvenstveno namijenjen predstavnicima lokalnih i regionalnih vlasti s područja Europe, no, prijavitelji mogu biti i, primjerice, dionici lokalnih/regionalnih baštinskih sektora, arhitekti ili članovi Sveučilišta, u kojem slučaju je potrebno priložiti potvrdu lokalnih/regionalnih vlasti.

Dodatne informacije pročitajte na mrežnoj stranici Deska Kreativna Europa - Kultura.