Preskočite na glavni sadržaj

Poziv na sudjelovanje :: Simpozij 'Stećci u 21. stoljeću - nove spoznaje i mogućnosti interpretacije'

Studij povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru organizira drugi po redu međunarodni simpozij 'Stećci u 21. stoljeću - nove spoznaje i mogućnosti interpretacije' koji će se održati u petak, 21. listopada 2022., na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, sukladno mogućnostima i aktualnim mjerama za širenje virusa COVID-19.
prijava: 31.8.2022
url: https://ff.sum.ba/

Cilj simpozija je prikazati aktualna promišljanja i nove spoznaje o stećcima od same njihove pojave pa sve do suvremenih prikaza, bilo kroz povijesne, etnološke ili druge srodne znanosti.
Prijaviti se mogu svi zainteresirani znanstvenici koji se bave navedenom temom iz perspektive etnologije i etnografije, povijesti, povijesti umjetnosti, arheologije, književnosti, filozofije, teologije, umjetnosti i drugih disciplina.
Službeni jezik konferencije je hrvatski. Predviđeno trajanje izlaganja iznosi 15 minuta.
Prijedloge izlaganja s imenom, prezimenom i afilijacijom izlagača (do 800 znakova s razmacima) molimo slati do 31. kolovoza 2022. na e-mail adresu tajnika Simpozija: vladimir.filipovic@ff.sum.ba.
O prihvaćanju izlaganja, sudionici će biti obaviješteni do 15. rujna 2022. godine.
Po završetku Simpozija, sudionici su obvezni predati svoje radove za objavu u zborniku Simpozija. Upute za oblikovanje rada sudionicima će biti poslane naknadno.