Preskočite na glavni sadržaj

Poziv na prijavu :: MUVI 10: muzeji – video – film i MUVI LAB 2024.

Muzejski dokumentacijski centar poziva sve muzeje, muzealce, ljubitelje muzeja, redatelje, producente i IT tvrtke da podnesu svoje prijave za sudjelovanje u programima MUVI 10: muzeji - video - film i MUVI LAB 2024. [festival multimedijskih i web projekata] koji će se održati u prosincu o.g. Rok za podnošenje prijava je do 1. srpnja 2024.
vrijeme: 20.02.2024. -
prijava: 1.7.2024
url: http://www.mdc.hr

Na desetom, jubilarnom izdanju 2024. godine osvrnut ćemo se na posljednjih gotovo dvadeset godina, rezimirati što se i koliko se promijenilo u korištenju novih tehnologija, jesu li nove tehnologije muzejima u digitalnom dobu prouzrokovale nove promjene i kakve?
Što su posebno film i multimedijsko iskustvo donijeli u odnosu na prezentaciju muzejskih sadržaja, stručnu obradu muzejske građe, prezentaciju sadržaja na izložbama i edukacijskim projektima, pa i u odnosu na novu publiku?
Zabilježit ćemo što smo do sada zapazili i nastavit ćemo i dalje pratiti, sve prisutniju produkciju muzejskih baštinskih filmskih i digitalnih sadržaja.


MUVI 10: MUZEJI-VIDEO-FILM
U prikazivačkom dijelu programa koji se održava prvoga dana planira se prikazati oko dvadesetak filmskih/video ostvarenja koji nam uvijek donose vrlo širok spektar muzejskih sadržaja i protagonista. Program će biti kao i na prethodnim manifestacijama podijeljen u više sekcija koje će se koncipirati nakon zaprimljenih prijava.

MUVI LAB 2024 [festivala multimedijskih i web projekata]
Drugoga dana tijekom MUVI LAB 2024 festivala održavat će se prezentacija projekata u kojima se koriste video i filmske tehnologije u sklopu multimedijskih i web projekata, a posebni tematski blok istražio bi jesu li i videoigre pronašle svoj prostor u našim baštinskim institucijama.

OKRUGLI STOL
Kao dio obljetničkog izdanja manifestacije MUVI 10, na kraju svakoga dana organizirat će se okrugli stolovi na kojima će se pozvani muzealci osvrnuti na svoj rad na prikupljanju i prezentaciji video i multimedijske dokumentacijske građe tijekom protekla dva desetljeća, te ukazati na eventualna moguća pitanja ili poboljšanja koja bi se mogla potaknuti.
Tijekom dvodnevnog programa ovih manifestacija predstavit ćemo sveukupno oko tridesetak video/filmskih i multimedijskih projekata nastalih u produkciji muzeja te povezati profesionalce vrlo različitih profila koji sudjeluju u njihovim realizacijama.

Informacije o prijavi: MDC