Preskočite na glavni sadržaj

Poziv na izvedbenu šetnju i radionicu prostorne i urbane forenzike

Lutkarska organizacija koju fakat trebamo LOFT i Bacači sjenki pozivaju vas da novogodišnje odluke o drugačijem gradu donesete na šetnji i radionici 'Šapat zidova' 3. i 4. siječnja 2024., od 16 do 19 sati.
vrijeme: 03.01.2024. - 04.01.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://theatreloft.org/

O radionici:

Zagrebački Bacači sjenki gradom se bave već desetljećima. Kroz svoje aktivnosti na razne načine pokušavaju shvatiti u kakvom gradu živimo i maštati kako bi taj grad mogao izgledati. S druge strane, LOFT-ovke su se ove godine primile Centra kakvog fakat trebamo! i kroz razne aktivnosti pokušavaju okupiti zajednicu u Donjem gradu i shvatiti što joj fakat treba.
 
Rezultat nove suradnje organizacija i dugogodišnjeg prijateljstva jednog Bacača i jedne LOFT_ovke ovaj je poziv: pozivamo stanare i posjetitelje Donjeg grada svih uzrasta da se ujedine u šetanju, zapravo čitanju, jednog dijela Zagreba!
 
Preciznije: da se 3. i 4.1. priključe jednoj sasvim osobitoj šetnji te kroz jednu sasvim ozbiljnu radionicu donesu svoju novogodišnju želju ili odluku o drugačijem gradu.
 
Sudionici će s voditeljima radionice Borisom Bakalom i Anjom Pletikosa u dva popodneva prošetati potezom od zagrebačke Burze do Bloka Badel i vrtiti se po kružnom toku oko Meštrovićeva paviljona. Zajedno će tražiti ostatke prošlih funkcija zgrada i lokala, proučavati rađanje i propadanje imena ulica i trgova te promatrati njihove prolaznike i korisnike.
 
Uza sve to na radionici u Knjižnici Medveščak saznat će i sve o svojim građanskim pravima te kako se uključiti u odlučivanje o svome gradu. Moći će odabrati dio kvarta koji će u ova dva dana biti samo njihov i u parovima maštati o sasvim mogućoj budućnosti - kako ga učiniti zelenijim, zabavnijim, pristupačnijim, pametnijim - drugačijim nego što je!
 
Radionica je otvorena svima! Posebno potičemo parove unuka i njihovih roditelja ili djedova i baka da se prijave, ali i ako odlučite doći sami - na Šaptu zidova naći ćete svog idealnog kolegu, marljivog koprojektanta ili budućeg prijatelja.

 
Prijave na uoloft@gmail.com!