Preskočite na glavni sadržaj

Povodom Svjetskog dana knjige: Razgovarajmo o književnosti

Povodom Svjetskog dana knjige: Razgovarajmo o književnosti
Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava koji se obilježava 23. travnja, EUNIC Croatia i Veleposlanstvo Španjolske u Hrvatskoj predstavili su seriju kraćih videopriloga u kojima posebni gosti, istaknuti predstavnici hrvatske kulturne scene, čitateljima preporučuju svoju omiljenu knjigu prevedenu na neki od europskih jezika.
To su: književnik i kritičar Kruno Lokotar, autorica i kritičarka Jadranka Pintarić, književnik, urednik i novinar Ivan Herceg, profesorica i prevoditeljica Tatjana Peruško, ravnateljica Mađarskog instituta Liszt u Zagrebu Anna Erzsébet Mladenovics, pjesnikinja Meri Grubić te glumica Ana Maras Harmander.

A koje nam knjige ovogodišnji gosti – sudionici akcije preporučuju, saznajte u videoprilozima objavljenima i na portalu Čitaj.hr:

https://citaj.hr/vijesti/eunic-croatia-obiljezavanja-svjetski-dan-knjige-2023/

Iste video preporuke objavljene su na Svjetski dan knjige i na društvenim mrežama veleposlanstava Španjolske, Bugarske, Portugala , Slovenije, Austrijskog kulturnog foruma, Talijanskog instituta za kulturu (Zagreb), Instituta Liszt- Mađarskog kulturnog centra kao i Delegacije Katalonije u Jugoistočnoj Europi.
​Riječ je o organizacijama koje su dio ove akcije koja se provodi s ciljem da kod šire javnosti potakne čitanje i ljubav prema knjizi.