Preskočite na glavni sadržaj

'Potrubi za knjigu' u programu obilježavanja 30 godišnjice Virovitičko - podravske županije

U okviru obilježavanja 30. godišnjice Virovitičko – podravske županije ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek obišla je u utorak, 29. kolovoza, gradilište buduće nove zgrade Državnog arhiva u Virovitici. Ministrica je zatim sudjelovala na predstavljanju pretiska knjige Ferde Šišića 'Županija Virovitička u prošlosti' te završnoj konferenciji EU projekta 'Potrubi za knjigu' u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica, a svoj radni posjet završila je obilaskom Franjevačkog samostana i crkve svetog Roka.
vrijeme: 29.08.2023. -
mjesto: Virovitica
url: https://min-kulture.gov.hr/

(…) Na završnoj konferenciji EU projekta „Potrubi za knjigu“ ministrica je uputila čestitke ravnatelju Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Robertu Fritzu, kao i svim djelatnicima knjižnice na osnutku Bibliobusne službe Virovitičko – podravske županije i priskrbljenom bibliokombiju, zahvaljujući kojem će knjižnične usluge biti omogućene stanovnicima trinaest općina županije u kojima ne postoji knjižnica.
 
„Svojom je misijom i ulogom knjižnica najpristupačnija i najotvorenija ustanova u kulturi i sve su njezine aktivnosti u cilju poticanja na čitanje, razvijanja čitalačke pismenosti te aktivnog i kritičkog čitanja, stoga se nadamo da će bibliokombi nastaviti ciljeve projekta Potrubi za čitanje i tako nastaviti povećavati socijalnu uključenost i razvijanje čitalačke pismenosti, kao i donositi vedrinu, promicati vrijednost pisane riječi, širiti toleranciju i poticati na zajedništvo“, naglasila je ministrica te dodala da će Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i dalje svesrdno podržavati i poticati vrijedne i korisne aktivnosti Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, kao i cijele bibliobusne službe.

Opširnije>>>