Preskočite na glavni sadržaj

Potpora za europske projekte suradnje i europske mreže kulturnih i kreativnih organizacija 2021. - webinar

Desk Kreativne Europe – ured Kultura najavljuje predstavljanje pojedinosti aktualnih poziva za Potporu za europske projekte suradnje i europske mreže kulturnih i kreativnih organizacija 2021. te poziva sve koji žele saznati više o pozivima i postupku prijave da sudjeluju na webinaru u srijedu, 14. srpnja, s početkom u 10 sati, u trajanju od 1 h 30 min.
vrijeme: 14.07.2021. -
url: http://deskkultura.hr/hr/

Potpora za Europske projekte suradnje odnosi se na transnacionalne projekte koji uključuju kulturne i kreativne organizacije iz različitih zemalja koje sudjeluju u Programu Kreativne Europe (2021-2027). Kroz ovaj Poziv će se pružiti kulturnim organizacijama svih veličina mogućnost koprodukcije, suradnje, eksperimentiranja, inovacija, mobilnosti te razmjene znanja i iskustava. Cilj ovog Poziva je osigurati bolji pristup europskoj kulturi i umjetničkim djelima i promovirati inovacije i kreativnost. Za ovaj Poziv na dostavu prijedloga osigurana su sredstva u ukupnom iznosu EUR 60.942.906, a Europska izvršna agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA) predviđa sufinanciranje oko 130 projektnih prijedloga. Rok za dostavu projektnih prijedloga je 7. rujna 2021. godine do 17:00 CET.
 
Potpora za Europske mreže odnosi se na transnacionalne projekte koji uključuju kulturne i kreativne organizacije, a pružiti će potporu kulturnim organizacijama koje predvode predstavničke mreže europskih kulturnih organizacija temeljene na članstvu i koje pokrivaju širok raspon zemalja sudionica Kreativne Europe. Mreže moraju imati zajedničku misiju, pravila upravljanja i prava i obveze članova, koji su formalno uspostavljeni (u "statutima" ili ekvivalentno) i dogovoreni. Procjena je kako će se podržati 30 europskih mreža s ukupnim proračunom od EUR 27.000.000. Rok za dostavu projektnih prijedloga je 26. kolovoza 2021. do 17:00 CET.
 
Pozivi za Potporu za europske projekte suradnje i europske mreže kulturnih i kreativnih organizacija otvoreni su 8. lipnja 2021. godine.
 
Webinar će se održati putem ZOOM platforme, a pružit će pregled osnovnih informacija i uvjeta Poziva te proces podnošenja prijava.
 
Za sudjelovanje na online događanju potrebna je prijava, budući da je broj sudionika ograničen!
 
Prijavu je potrebno napraviti putem linka https://forms.gle/ZYctT99LqQ7MVo3n6 do utorka, 13. srpnja 2021. godine, nakon čega će svim sudionicima biti poslan e-mail s potvrdom koja sadrži link za događanje.