Preskočite na glavni sadržaj

Portal Vrti svoj film organizira Masterclass za učitelje i nastavnike

U organizaciji portala Vrti svoj film, od ponedjeljka 3. srpnja do četvrtka 6. srpnja u online izdanju, održava se besplatan Masterclass pod vodstvom filmske kritičarke Višnje Pentić, namijenjen prvenstveno nastavnicima osnovnih i srednjih škola. 
vrijeme: 03.07.2023. - 06.07.2023.
mjesto: online
url: https://vrtisvoj.film/

Četverodnevna edukacija, namijenjena prvenstveno nastavnicima osnovnih i srednjih škola, omogućuje upoznavanje s ključnim elementima filmskog jezika, pružajući potrebne vještine za analizu i interpretaciju filmova koji će u idućoj školskoj godini biti dostupni na portalu Vrti svoj film.
 
Ovom četverodnevnom edukacijom, Sedmi kontinent produkcija i portal Vrti svoj film, uvode novi način usavršavanja za nastavnike i učitelje, u čijem je fokusu ove godine domaći suvremeni film. Program Licem u lice s hrvatskim filmom u školskoj godini 2023./2024. donosi šest naslova, različitih rodova i tematika, višestruko nagrađivanih domaćih autora i autorica, koji su upareni kroz tri različita modula, nudeći mogućnost dinamične i usmjerene analize u sklopu nastave.
 
Izbor filmova u programu namijenjen je prije svega uzrastu 12+ pa će Masterclass najviše koristiti nastavnicima predmetne nastave u osnovnoj i srednjoj školi.