Preskočite na glavni sadržaj

Pop-up retrospektiva udruge SF:ius

Udruga SF:ius u subotu, 3. rujna, organizira cjelodnevni pop-up event u Multimedijalnom institutu (Preradovićeva 18, Zagreb), povodom deset godina djelovanja.
vrijeme: 03.09.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.sfius.org/

Retrospektivno će se obraditi važni akteri u razvoju SF:iusa kao udruge, predstavit će se fragmenti arhiva u nastajanju, i SF:ius će se smjestiti na vremensku mapu razvoja nezavisne kulture u Zagrebu.
 
U sklopu cjelodnevnog druženja u prostoru Multimedijalnog instituta MaMa, u 13h će se održati razgovor o procesu i značenju prikupljanja svjedočanstava u formiranju arhiva i samodokumentiranja djelovanja udruge.
 
Razgovoru će prisustvovati vizualni antropolog Ivor Glavaš, etnolog i kulturni antropolog Tomislav Augustinčić i kustos Dario Vuger.
 
Program je financiran sredstvima Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija RH i Gradskog ureda za kulturu GZ.
 
O udruzi SF:ius

Udruga SF:ius je osnovana s ciljem istraživanja, analiziranja i davanja glasa zanimljivim neispričanim pričama sa “socijalnog ruba”. U radu se koristi interdisciplinarna metodologija koja uključuje, ali se ne ograničava na umjetnost, kulturne prakse i društvenu analizu. Od svog osnutka 2012. godine, udruga aktivno sudjeluje u oblikovanju i promoviranju kritičke pozicije o društveno i kulturno važnim temama, stavljajući naglasak na rad izvan centara, međunarodnu suradnju, suradnju s lokalnim zajednicama i promoviranje alternativnih perspektiva.