Preskočite na glavni sadržaj

Ponovno se pokreće projekt 'Živi muzej' riječkoga Pomorskog i povijesnog muzeja

Projekt "Živi muzej" koji omogućuje obilazak Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u Rijeci kroz dramsku formu u pratnji dvoje kostimiranih glumaca ponovno se pokreće nakon kraće stanke, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare.
vrijeme: 17.11.2023. -
mjesto: Rijeka
url: https://ppmhp.hr/

Ravnateljica Pomorskog i povijesnog muzeja Tamara Mataija navela je da na ovaj način želi posjetiteljima približiti stalni postav muzeja i samu zgradu, Guvernerovu palaču, i njenu povijest. Na zanimljiv i inovativan način se izlažu informacije, koje su sve istinite i utemeljene, iako neke od njih izazivaju nevjericu posjetitelja, navedeno je.

Autorica teksta Jelena Tondini istaknula je da je projekt zamišljen da skupinu posjetitelja kroz muzej vode likovi Grof Drakula, za ovu prigodu stanar zgrade, te Ravnateljica Adamićka. Nastojala sam kroz zabavan tekst predstaviti zanimljivosti i činjenice o muzeju, rekla je.
U ulogama Grofa Drakule i ravnateljice Adamićke su glumci Zoran Josić i Marina Stanger.

Prvi obilazak u sklopu ovogodišnjeg projekta "Živi muzej" na programu je 17. studenoga i sva raspoloživa mjesta su popunjena, a sljedeći je krajem studenoga, u kojem je još samo jedno mjesto slobodno, istaknuto je. Naime, u svakoj skupini može biti najviše 25 osoba.

Nakon toga će se do kraja godine prirediti još pet izvedbi.
Troškove ovog programa pokrivaju PPMHP vlastitim sredstvima te Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

Izvor: Hina