Preskočite na glavni sadržaj

Počinje prva faza obnove MUO-a

U Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu potpisan je ugovor kojim započinje prva faza procesa obnove muzejske zgrade nakon stradanja u zagrebačkom potresu prošle godine. 
vrijeme: 28.09.2021. -
Ovaj događaj označava velik i povijesno značajan trenutak za jednu od najstarijih i najznačajnijih muzejskih institucija u Zagrebu i Hrvatskoj, ujedno označava i početak obnove kulturnih institucija u okviru Fonda solidarnosti EU.
Riječ je o Ugovoru o izradi projektne dokumentacije obnove Muzeja za umjetnost i obrt koji je potpisan s Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a za koji su osigurana bespovratna sredstva iz Fonda solidarnosti Europske unije temeljem javnog poziva Ministarstva kulture i medija RH za izradu projektne dokumentacije i provedbe mjera zaštite kulturne baštine oštećene u potresu 22. ožujka 2020. godine. Muzeju su odobrena sredstva za obnovu infrastrukture i zaštitu muzejske građe, od čega gotovo 66 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije i provedbu mjera zaštite zgrade koje obuhvaćaju izvođenje radova osiguranja i stabiliziranja te radova primarne obnove, kao i 740 tisuća kuna za provedbu mjera zaštite muzejske građe. Opširnije